ГОЛОВНА НОВИНИ Чисте джерело

Чисте джерело

0 408

У 1848 році Лондон був охоплений страшною епідемією холери. Ніхто тоді ще не знав причину виникнення хвороби. Люди жили в панічному страху.

Якийсь лікар Джон Сноу, вивчаючи історію смертей 89 осіб, які померли за тиждень в одному з районів Лондона, зауважив, що кожен з них, за винятком двох, пив воду з колонки на Брод Стріт. Дізнавшись про це, члени комітету по боротьбі з холерою, запитали доктора Сноу, що ж той порекомендує. «Просто зніміть ручку з цієї колонки», – відповів він. Так і зробили, і, дійсно, епідемія в цьому кварталі стихла.

Але те, що з колонки зняли рукоять, не принесло повного позбавлення від смертельної хвороби. Стічні води лондонської каналізації просочувалися в свердловину на Брод Стріт, отруюючи воду. Необхідно було запобігти зараженню, щоб в майбутньому люди в місті могли безпечно пити воду.

Біблія порівнює серце людини з джерелом. Книга Притч 4:23 говорить: “Над усе, що лише стережеться, серце своє стережи, бо з нього походить життя.” Попадання «стічних вод» в серце цілком отруює життя.

Необхідно постійно бути насторожі, щоб вкрадливі «стічні води» духовного світу не просочилися в наше серце і не принесли якусь заразу. Шкода або образа можуть наповнити нас гіркотою. Поганий натяк або пущена чутка можуть знищити дружбу. Перебування в гріху може занурити нас у пригнічений стан провини. Байдужість може огрубити наше серце.

Напевно, ви знаєте людей, духовне життя яких постраждало або затухло через недоглянуте серця. Це може трапитися з кожним.

Як же нам берегти свої серця в чистоті? Ось, що важливо.

Необхідно сповідувати гріх, як тільки Дух Святий викриває нас. Не потрібно давати гріху і близько підходити до серця.

Ніколи не потрібно приховувати недобрі почуття по відношенню до кого-небудь. Ісус каже нам про важливість прагнення до негайного прощення і примирення. Зволікати з цим означає дозволити початися зараженню.

Необхідно вміти беззаперечно миритися. Смирення ніколи ще не шкодило взаєминам, а ось гордість — так. Гордість робить серце глухим до Божого голосу.

Женіть геть всякі погані думки. Мартін Лютер одного разу сказав: «Не можна зупинити птицю, що пролітає у вас над головою, але в ваших силах не дати їй звити у вас на голові гніздо». Ми не здатні повністю позбутися від поганих думок, але зовсім інша справа, коли ми граємося з ними. Слово Боже — хороший суддя нашим думкам. 

І, нарешті, спілкуйтеся в середовищі Божих людей, щоб колодязь вашого серця був чистий. Взаємне підбадьорення у вірі і заклик до непорочності очищають його .

У вашому серці живе Ісус? Чи не доводиться Йому перебувати серед бруду і нечистот? Він готовий очистити будь-яке серце, Йому лише треба дозволити почати. І якщо ми любимо Його, то давайте ретельно зберігати наші серця від всього, що може зробити їх непристойними для перебування Царя.

ПОДІБНІ ЗАПИСИ

Немає відгуків

Залишити відповідь