ГОЛОВНА НОВИНИ Бог бачить в тобі принцесу!

Бог бачить в тобі принцесу!

0 1089

Американська медична асоціація назвала бажання підлітків виглядати старшими одним із факторів ризику. Саме це бажання призводить до того, що підлітки частіше починають раннє статеве життя. Особливо це стосується дівчаток. «Ні-ні, Бог не 

осуджує їхнього бажання виглядати гарно», — каже Данна Греш, керівник молодіжного служіння з духовної чистоти. «Небезпека криється в іншому: використовувати макіяж і одяг так, щоб натякати на сексуальність або відкрито її рекламувати. Результатом нескромної моди може бути  розпуста. Не знаю, як ви, але я хотіла б забрати все з життя моєї дочки, що змушує її ризикувати,  що призводить до гріха, що може зруйнувати її долю». Щоб допомогти  підліткам вчиняти мудро у виборі одягу і не тільки, поговорімо про їхню цінність в Ісусі Христі. Проблема низької самооцінки – це часто проблема молоді, особливо дівчат. Тому  насамперед їм, а також і усім жінкам, ми хотіли б розповісти, як Бог ставиться до них.

 

      Подруго, як ти, почуваєшся, скажімо, сьогодні? Чудово? А може, ти, навпаки, — сумна? Тобі подобається твій зовнішній вигляд? А може, навпаки, ти не можеш бачити себе в дзеркалі? Ти відчуваєш бадьорість, чи навпаки, втому? Ми, дівчата, жінки,  є… Ну гаразд, не буду використовувати слова «неврівноваженими». Висловлюся так: ми є емоційними. На емоції  впливають різні фактори. Часто ці фактори – негативні і не сприяють розвитку здорової самооцінки  у жінок, а надто у дівчат-підлітків. Послання сучасного світу щодо привабливості не допомагає почуватися цінною в Божих очах. Ідеалу краси, який пропонують, ні, нав’язують   шоу-бізнес, реклама, телебачення майже неможливо досягти. Чи відомий тобі наступний факт? Сучасна модель має вагу, на двадцять три відсотки меншу, ніж звичайна дівчина. Вочевидь, саме через нинішні стандарти вроди результати дослідження гарвардського університету виявилися такими:  дві третини  дівчаток дванадцяти років, які мали недостатню, як на їхній вік, вагу, сказали, що вони  товсті. Ти звернула увагу, що це були дванадцятирічні дівчатка і з недостатньою вагою? Що робити дівчині, самооцінку якої вщент розбиває диявол  брехливими стандартами краси?

      Подруго, відкрию тобі істину: ставлення Бога до тебе не залежить від твоєї  ваги, розрізу очей, кольору шкіри, темпераменту… У Христі ти надзвичайно цінна. Наскільки Ісус Христос, Який живе у віруючій людині є цінним, настільки цінною і є вона сама. Послухай, що  каже Господь. Данна Греш звертає твою увагу на псалом сорок четвертий: «Серед скарбів Твоїх царські дочки, по правиці Твоїй стала цариця в офірському щирому золоті. А Цар буде жадати твоєї краси, бо Він твій Господь, а ти до землі Йому кланяйся… Вся оздоба царської дочки усередині, шата ж її погаптована золотом». Цей псалом був написаний як весільна пісня», – каже Данна. «Це романтична історія принцеси, яка виходить заміж за свого царя. Сорок четвертий псалом — також портрет любові й вірності Христа до нас – до Церкви Божої».

      Як часто ми визначаємо нашу цінність? Почуттями. Ставленням людей. Невпевненістю в собі. Болем минулого…. Просто поганий фізичний стан може впливати на нашу думку про себе. Але жоден з цих факторів не визначає нашої цінності. Її винятково  зумовлює Господь та Його ставлення до нас. Про кого й про що мовиться в першій частині 12 вірша у вищеназваному псалмі? Нагадаю вам цей фрагмент: «А Цар  буде жадати твоєї краси». Йдеться про Бога – Царя та Його любов до нас. В одному з перекладів Біблії цю фразу сформульовано так: «Він милується твоєю красою».

     До речі, щодо  думки інших людей. Я не маю на увазі,  що ми взагалі не повинні звертати увагу на те, що вони про нас кажуть.  У Першому посланні до Коринтян, у четвертому розділі Апостол Павло каже: «А для мене то найменше, щоб судили мене ви чи суд людський, бо я й сам не суджу себе.  Я бо проти себе нічого не знаю, але цим не виправдуюсь; Той же, Хто судить мене, то Господь.  Тому не судіть передчасно нічого, аж поки не прийде Господь, що й висвітлить таємниці темряви та виявить задуми сердець, і тоді кожному буде похвала від Бога». Павло не твердив, що чужа думка для нього нічого не важить. Але він і не хотів  сказати, що ми маємо зважати на будь-що, що про нас думають або кажуть люди. Отже,  до їхньої думки слід прислухатися, якщо вона збігається з думкою Господньою про нас. Якщо ми робимо  неправильні вчинки, Бог може нам це відкривати і через людей. Але не варто звертати увагу на  несправедливе чи зневажливе ставлення. Цілком може статися: в тому, в чому люди тебе осуджують, Господь викриє їх самих. Якщо ти страждаєш від осуду, приниження, звернися до Бога і попроси у Нього про захист, а також про правильну реакцію на цей осуд. Намагайся поводитися з людьми, які ображають тебе, ввічливо, але не дозволяй їм порушувати твій внутрішній спокій. Ти цінна в очах Господніх. І ти залежиш насамперед від думки Божої про тебе. 

 

     Данна Греш каже: «Ісус Христос дивиться на кожну з нас і бачить принцесу.  Так-так, саме принцесу, незважаючи на той біль, який є у нашій душі. Незважаючи на те, яку думку люди мають щодо нас. Хоча ми іноді бачимо в собі лише погане, Бог любить кожну з нас і бачить у нас принцес. Чому ми – принцеси? Тому що наш Небесний  Батько – Цар». Ми не самі собою принцеси, ми принцеси  тому, що Бог  живе в нашому серці.

     Подруго, розгляньмо якості царської дочки (за 12 віршем сорок четвертого псалма).

     «По-перше, принцеса насолоджується перевагами очікування. Їй легко чекати на реалізацію волі Божої в  житті, тому що Господь дає внутрішній спокій.

    По-друге, принцеса прикрашена багатим убранням – одягом праведності та хвали Богові.

    Як бачимо, принцеса вбрана в праведність, святість, вона спокійна і задоволена, тому що її Батько – Цар, Котрий піклується про свою дочку», — переконує Данна.

    Подруго, ти турбуєшся, що не така вродлива, як інші? Біблія каже, що Христос милується твоєю красою. Ти – дорогоцінне творіння найталановитішого Майстра-Творця, Естета і Художника, нашого великого Господа.

    Ти сумуєш з приводу того, що ще не знайшла своєї половинки? Принцеса спокійна: вона — царського походження і, якщо на те воля Божа, одного разу вийде заміж за прекрасного сина Царя.

    Твою душу наповнює біль? Знай, що у Господі – Твоєму Цареві є зцілення, надія на краще і радість.

      Звісно, іноді ми  не почуваємося дочками Царя, принцесами. Подруго, пам’ятай про те, що «вся оздоба царської дочки усередині, шата ж її погаптована золотом». Твій Бог, Який живе у твоєму серці – Цар, у Якого є спокій, упевненість, у Якого є все, що потрібно тобі. Саме тому ти можеш покластися на Нього. Постав собі запитання: «Чи довіряю я Богові, що  не поганий настрій, не гормони, не  депресія, не думка про мене інших людей визначають мою цінність, а лише Господь?». Твій Батько, Цар, знає тебе краще, ніж ти себе сама.

       Дарлін Сейла написала у своїй книзі  «Ви – жінка… Божа жінка»: «Ти — не помилка. Ти — полотно, на якому Він хоче зобразити красу, а твоє тіло — це рамка для праці Художника-Творця. Може виявитися: те, що тобі найбільше не подобається в собі, насправді — полотно, потрібне Богові для прекрасного твору мистецтва, який Він запланував намалювати з вашого життя».

      А тепер поставмо собі запитання: якщо я дочка — небесного Царя, то як це впливає на мій  вибір? Ось відповідь. Усвідомлення нашої цінності допомагає  робити правильні вчинки у житті, допомагає жити праведно перед Богом, тобто вчиняти мудро і свято щодо одягу, слів, вибору музики, фільмів, поведінки у стосунках з хлопцями. Має бути духовна чистота. Дуже багато дівчат не знають про свою цінність в Ісусі Христі, і через це роблять помилки, що завдає шкоди фізичному, душевному, духовному здоров’ю.  

      І найголовніше: з’ясуванню нашої цінності  в очах Бога сприяє близьке спілкування з Ним. Особиста щоденна розмова з Господом допоможе тобі бачити свою цінність у Ньому, і в результаті – обирати правильний шлях у житті.

     Якщо ти віруюча людина, чи звертаєшся до Господа та до Його Слова, по  відновлення і наповнення твоєї душі, коли почуваєшся погано?

     А якщо ти ще не прийняла Христа у серце, чи хотіла б ти мати  у своєму житті Того, до Кого можна звертатися, коли боляче, важко, коли депресія або втома? Чи не хотіла б ти, щоб Господь з’явився у твоєму житті  просто зараз? Принеси весь біль до Ісуса і попроси Його простити гріхи  і наповнити тебе Своєю присутністю. Просто зупинися і помолись до Бога, щоб Він заспокоїв, підбадьорив тебе, і ти змогла продовжити свій шлях.

Подруги, поставмо собі запитання: чи звернулася я  до Господа,  Який має  силу  лікувати від нездорових емоцій? Чи прийняла  Божу правду про свою цінність,  красу в Ісусі Христі? У Ньому ми – надзвичайно цінні. Христос каже: «А хто питиме воду, що Я йому дам, прагнути не буде повік, бо вода, що Я йому дам, стане в нім джерелом тієї води, що тече в життя вічне». Щоб стати джерелом води вічної для когось,  спершу потрібно наповнити нею своє серце.

    Нас, дівчат, жінок, можуть долати негативні емоції. Ми можемо робити неправильний вибір, і потім страждати. Але нам є до Кого звертатися. Божі слова дають надію: «Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою!  Візьміть на себе ярмо Моє, і навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем покірливий, і знайдете спокій душам своїм.  Бо ж ярмо Моє любе, а тягар Мій легкий!».

   Прийдімо до Того, Хто бачить в нас принцес!

Статтю створено на основі передачі  «Це твоє життя».

У програмі використано матеріали Данни Греш

 

 

 

comments powered by HyperComments