ГОЛОВНА НОВИНИ Надія для Сирії

Надія для Сирії

0 720

Від 1 липня 2013 року в прямому ефірі почали виходити християнські передачі ТСР для Сирії. У країні неспокійна політична ситуація, тому сирійський народ, як ніколи, потребує надії у Христі. Програма, яку транслюють віднедавна, так і називається: «Надія для Сирії». Ця 30-хвилинна передача виходить в ефір щовечора на середніх хвилях. Мова програми — арабська. Слід зазначити, що радіопередача «Надія для Сирії» — єдиний проект ТСР, який транслюють у цьому регіоні.

Створення цієї, вкрай потрібної програми, стало можливим завдяки партнерству ТСР із декількома християнськими організаціями, серед яких місія IBRA. Ця організація спонсорує 50% ефірного часу передачі. IBRA є християнською міжнародною мовленнєвою асоціацією, яка здійснює служіння для 100 країн світу.

У якому саме форматі виходить в ефір «Надія для Сирії»? «Програму транслюють наживо, а тому слухачі мають можливість телефонувати та спілкуватися з її ведучими», — розповідає директор арабського відділу ТСР. — Це робиться для того, щоб надати допомогу сирійцям, запевнити їх, що ми піклуємося про них. Спілкуючись з ведучими передачі «Надія для Сирії», кожен слухач може попросити про молитовну підтримку, й, отже, знайти розраду та втіху» (ім’я працівника ТСР не вказано з міркувань безпеки — прим.ред.).

Ведучі у своїх програмах роблять акцент на Божій любові, мирі, висвітлюють інші обнадійливі теми, коментують біблійні уривки, які відповідають цій тематиці та надають духовне консультування людям, травмованим військовими діями. Й, відколи «Надія для Сирії» вийшла в ефір, люди не припиняють телефонувати. Вони розповідають про трагічні умови повсякденного життя, діляться своїм розпачем, болем, сумнівами, благають про підтримку, а ведучі підбадьорюють їх, дають поради, моляться про них у прямому ефірі. Чи не чудово, що саме для цих слухачів у передачі часто лунають слова: «Ми пропонуємо вам втіху та спокій в Імені Христа!»?! Примітно, що інші люди, котрі слухають програму, починають молитися про тих, хто телефонує ведучим, а також надають матеріальну підтримку. Як чудово, що є передача, яка надає інформацію про те, хто і в чому саме має потребу. Слухачі можуть тоді в різний спосіб допомагати постраждалим, а головне — молитися про них.

Скажімо, одна жінка подзвонила з Алеппо, найбільшого сирійського міста, і, розповівши про серйозну нестачу хліба, закликала християн надати допомогу нужденним: «Вірячи, що Бог забезпечує ваші щоденні потреби, діліться хлібом з іншими. Якщо ваш хліб псується через перебої з подачею електроенергії, то краще віддавайте його тим, хто його потребує».

Абонент, який зателефонував наступним, підтримав звернення жінки і вчинив так, як вона сказала: почав роздавати хліб голодним. Ось що сталося (слухач розповів про це в прямому ефірі): він поділився своїм буханцем хліба з сусідом, котрий попросив про допомогу, а наступного дня Господь послав йому дві хлібини. Слава Богові!

Звісно, не на всі запитання, які надходять від сирійських слухачів, просто дати відповідь. Одна дівчина запитала:

«Мені 20 років і я весь час думаю: чому Бог не робить нічого, коли люди вбивають один одного? Але я слухаю «Надію для Сирії» і вчуся багатьом істинам. Мені передача подобається. Хоч я не християнка, я дуже люблю Сирію й Ісуса. Дякую за вашу допомогу». Яке чудове свідчення!

Так, не на всі питання легко знайти відповідь. Але програма «Надія для Сирії» продовжує проголошувати істину: Христос — Хліб Життя за будь-яких трагічних обставин, каже директор арабського відділу ТСР: «Надія справді є. Її ми маємо в Господі Ісусі Христі. Богові під силу дати прихисток тим, у кого летять кулі та на кого падають бомби. І не тільки це. Якщо ми віримо в Господа, Він дає нам вічне життя. Слава Богові, що проект «Надія для Сирії» вийшов в ефір. Завдяки цьому проекту зміцняється віра тих, чиї діти страждають і хто голодує».

Директор арабського відділу ТСР також зазначив: «Це наш обов’язок — як християнських радіопрацівників і просто віруючих людей — розповідати людям про надію у Христі. Сьогодні вони її потребують, як ніколи. Ми повинні робити все можливе, щоб слухачі про цю надію почули».

Арабський відділ ТСР докладає всіх зусиль, шукаючи шляхів для ефективної духовної підтримки народу Сирії, який зазнає величезних потрясінь. Будь ласка, приєднайтеся молитовно до цієї, вкрай важливої, праці. Ведучий однієї християнської радіостанції висловився так: «Набагато легше просто обговорювати сирійський конфлікт, скаржитися на бездіяльність політичних лідерів і таке інше. Набагато важче ставати на коліна і нести всі проблеми Богові. Друзі, адже в Сирії є наші брати та сестри.

Вони такі самі люди, як і ми. Але вони ведуть щоденну боротьбу за виживання. Тому моліться про те, щоб Христос дав сирійському народові Свій досконалий мир. Моліться, щоб Господь захистив Своїх дітей у Сирії від насилля, зміцнив їхню віру та допоміг їм засвідчити про надію у Христі співгромадянам».

comments powered by HyperComments

ПОДІБНІ ЗАПИСИ

0 17

0 27